Witbuikegel verblijf
Tips

Inrichting tips voor het verblijf van de witbuikegel

Heb jij al een witbuikegel, of ben je je nog aan het inlezen? In deze blogpost vind je leuke tips om het verblijf voor jouw witbuikegel nog mooier in te richten. Daarnaast natuurlijk wat er niet mag ontbreken in het verblijf van de witbuikegel!

Heb je de basis?

Natuurlijk is de basis het belangrijkst voor het verblijf van jouw witbuikegel. Een verblijf van minimaal 110x50x50 is echt een must! Je zult namelijk al snel merken als je een wiel, zandbak en slaapzak/huisje kwijt wilt dat het hok al aardig vol is. Zorg dus voor genoeg ruimte voor jouw kleine stekel. Heb je al over de bodembedekking nagedacht? Of wil je toch liever voor een natuurlijke setup wil gaan. Het is slim om hierover na te denken voordat je het verblijf leuk gaat inrichten. Zo kun je een leuke setup maken in de stijl waarvoor je kiest.

Fleece inrichting

Je kunt kiezen voor een inrichting van fleece. Dit betekent dat je als bodembedekking fleece deken gebruikt. Leuke slaapzakjes of huisjes in diverse prints of kleuren, met fleece kan je helemaal je eigen kleuren bepalen en er een gezellig verblijf van maken. Fleece zal je wel elke week moeten wassen om geurtjes tegen te gaan. De meeste egels zijn wel zindelijk te maken, maar hier moet je wel wat tijd in steken. Wij maken zelf gebruik van fleece voor Meggie, puur omdat zij het gewoon echt niet fijn vindt om in de aarde te ploeteren. Dus we gebruiken leuke zelfgemaakte slaapzakjes die je kunt kopen via onze webshop.  We bestellen ook best wel vaak kubussen en tunnels via The Hoghouse ze heeft een goede kwaliteit en prijs! Het komt wel uit het buitenland dus houd rekening met langere verzendtijden.

Fleece bodembedekking

Natuurlijke setup

Een natuurlijke setup wordt vaak gebruikt bij de witbuikegel. Het ziet er wat natuurlijker uit, echt een beetje in het habitat van de witbuikegel. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld cocopeat of beukensnippers maar er zijn nog veel meer varianten. Let er wel op dat de bodembedekking niet scherp is je egel kan zich er aan verwonden. Of er kunnen stukjes in de geslachtsdelen gaan zitten. Dit kan nare gevolgen hebben en dat wil je natuurlijk niet. Naast de bodembedekking kan je bij een natuurlijke setup gebruik maken met de juiste plantjes, houten huisjes, stenen eigenlijk alles wat je leuk vindt in het terrarium. Natuurlijk maakt een achtergrond poster jouw natuurlijke setup helemaal af! Zelf hebben wij een verblijf voor Lucie met cocopeat en leuke plantjes en stenen. Daarnaast een leuk houten huisje om het af te maken.

Bioactief

Wil je echt volledig bioactief gaan? Dit betekend aarde, zand, plantjes en natuurlijk levende diertjes die voor jou de troep opruimen! Klinkt fijn toch? Op deze manier drijf je de witbuikegel zijn normale gedrag over te nemen, ze kunnen lekker gaan jagen op deze diertjes. Je zult ze wel elke keer aan moeten vullen als de egel van jagen houdt. Superleuk en het blijft interessant voor jouw witbuikegel.

Bioactief verblijf

Speelgoed

Dit is misschien wel het leukste gedeelte van het verblijf! Het speelgoed, dit zal ook flink gaan uitbreiden naar mate je witbuikegel langer bij jou woont. Witbuikegels moeten zich namelijk kunnen vermaken. Tuurlijk hier hebben ze het wiel voor, maar speelgoed vinden ze ook heel leuk! Van ballen tot bijtspeelgoed of gewoon simpelweg alles wat geluid maakt. De meeste speeltjes koop je toch wel op de kattenafdeling van de dierenwinkel. Houd hierbij wel rekening met open ruimtes of draadjes, je wilt natuurlijk niet dat je kleine stekel zich verwond aan het speelgoed. Waar ze ook helemaal gek op zijn: wc rolletjes. Een zeer goedkope oplossing en zeer vermakelijk, knip deze wel altijd in de lengte open. Zo blijft je witbuikegel er niet in vast zitten.

 

En? Klaar om te beginnen, of ga je je verblijf weer lekker op pimpen. Superleuk ik ben heel benieuwd hoe het geworden is, wil je dit laten zien plaats je foto’s hieronder in een reactie! Zorg voor lekker veel variatie en wees niet bang om te veranderen, des te leuker het is voor jouw witbuikegel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.