Witbuikegel baby's
Persoonlijk

Een witbuikegel reserveren

Ben jij er klaar voor? De grote stap om een witbuikegel in huis te nemen? Helemaal leuk! Wij van Hedgery Megcie werken met een reserveringsformulier, maar hoe werkt dat nou precies. In deze blogpost ga ik je precies uitleggen hoe het proces verloopt als jij een witbuikegel bij ons reserveert.

Reserveringsformulier

Natuurlijk heb je je al helemaal ingelezen in de Afrikaanse Witbuikegel. Misschien nog wat kleine vragen maar dat moet goedkomen, tijd om het formulier in te vullen. Ons reserveringsformulier bestaat uit een paar vragen, dit doen wij om te kijken of jij echt de juiste informatie hebt opgezocht. Mochten wij twijfels hebben bij bepaalde antwoorden kunnen wij je hier natuurlijk erg goed in begeleiden. Wij krijgen jouw reservering binnen in onze mail, we proberen altijd binnen 2 dagen te reageren op jouw reservering. Daarnaast zullen wij ook gelijk aangeven of wij een witbuikegel beschikbaar hebben of wanneer wij eventueel het volgende nestje verwachten. Het reserveringsformulier is altijd vrijblijvend dus beide partijen kunnen dit annuleren.

De reservering

Mocht er een witbuikegel beschikbaar voor jou zijn, dan begint het leuke proces. We houden je goed op de hoogte van het nestje. Daarnaast sturen we jou super schattige foto’s van de kleintjes. Na ongeveer vier weken nodigen we jou uit bij ons thuis om kennis te maken met ons en met de witbuikegeltjes. Dit is puur om te kijken of het klikt en om jouw vragen te beantwoorden. Het belangrijkste is natuurlijk om de kleintjes even vast te houden en zelf wat foto’s te maken. Als we gezamenlijk beslissen om de reservering door te zetten zullen we het koopcontract gaan tekenen. Ook vragen wij altijd om een aanbetaling van €50,- om de reservering compleet te maken.

Witbuikegel baby

Wachten op jouw witbuikegel

Nu komt het moeilijkste deel! Het wachten tot je jouw witbuikegel op kunt halen. Wij proberen zo vaak mogelijk even een foto van jouw kleintje door te sturen zodat je goed op de hoogte blijft van zijn of haar groei. Mocht je tegen dingen aanlopen of vragen hebben mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ondertussen zal je natuurlijk druk bezig zijn met het verblijf klaar maken.

Het ophalen

Ja de dag is eindelijk daar! Jouw witbuikegel is 8 weekjes oud, goed op gewicht eindelijk mag hij/zij verhuizen naar zijn of haar nieuwe baasje en verblijf. De dag van verhuizing is altijd erg stressvol voor een witbuikegel. Dit omdat er veel nieuwe geurtjes en geluiden zijn. Daarnaast krijgen ze natuurlijk een heel nieuw verblijf wat even spannend is en niet te vergeten een baasje wat anders ruikt. Omdat wij willen dat de kleintjes zo min mogelijk stress beleven, proberen we de overgang zo gemakkelijk te laten verlopen. Ze krijgen een slaapzakje, voer en speelgoed van thuis mee om zo hun geur en voedsel hetzelfde te houden. Zo kunnen ze langzaam wennen aan de nieuwe situatie. We vragen het nieuwe baasje daarom ook echt een goede vervoersbox mee te nemen te grote van 30×25.

De eerste dagen in een nieuw huis

De eerste 24 uur zijn voor het kleine witbuikegeltje het stressvolst. Zorg daarom voor genoeg water en eten in het verblijf. Doe het rustig aan en wees erg geduldig. Laat het egeltje de eerste dag even wennen aan zijn eigen verblijf. En pak het pas de tweede dag op. Het beste is het egeltje rustig te laten wennen, dus geen urenlang bij je houden maar lekker laten rondlopen en ontdekken. Zorg voor lekkers om jouw egeltje goed te verwennen. Houd daarnaast regelmaat in het oppakken van het egeltje, zo went die het snelst aan zijn nieuwe omgeving en de nieuwe baasjes.