Witbuikegel karakter
Persoonlijk

Het karakter van de witbuikegel

Een witbuikegel heeft ieder zijn eigen karakter, het is dus erg lastig te bepalen wat je nou in huis haalt. Ondanks het karakter van een witbuikegel, heeft dit natuurlijk niks te maken met het tam maken. Bij elk karakter is het mogelijk om jouw witbuikegel tam te maken, lukt dit niet bekijk dan eens de blog: het tam maken van een witbuikegel. In deze blogpost lees je welke karakters het meeste voorkomen, het kan voorkomen dat je natuurlijk een mengeling hebt van twee karakters. Iedereen krijgt natuurlijk iets van zijn ouders mee!

De avonturier

Een ondernemende egel die het liefst altijd aan het ontdekken is. Geurtjes zijn heel interessant, nieuwe mensen zullen dus ook goed geïnspecteerd worden. De avonturier rent continu over je bank heen en weer en is zeker niet bang om te klimmen. Het belangrijkste voor deze avonturier is uitdaging, spelen, klimmen en ontdekken. Stilzitten? Vergeet het maar!

Het verlegen egeltje

Het verlegen witbuikegeltje heeft iets meer tijd nodig. Een beetje de kat uit te boom kijken zeg maar. Vreemde mensen zijn heel eng, dit witbuikegeltje zal zich dus erg gaan richten op één persoon. Dit zorgt voor een veilig gevoel,  je zult merken dat ze wat meer op der gemak is en toch wel wil knuffelen of ontdekken.

Witbuikegel Karakter

De typische netflix-kroel egel

Ik hoor je al denken: wat moet ik nou verstaan onder een netflix egel? Dit is een witbuikegel die heerlijk bij je kruipt en gerust bij je in slaap valt op de bank. Aandacht is nummer 1 prioriteit bij deze kroel witbuikegel. Lekker knuffelen en kroelen en heel gemakkelijk in omgang.

De eenling

Dit is misschien wel het karakter waar je het meeste geduld voor moet hebben. Witbuikegels die meer op zichzelf zijn en niet van menselijk contact houden, hebben natuurlijk wel alle liefde en aandacht nodig. Vaak is de eenling heel erg gericht op één baasje, bouw een vertrouwensband op met deze witbuikegel en het is je beste vriend. Bij vreemde? Kan je hem beter op een afstandje houden. Mocht die geen zin hebben om te spelen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon lekker naar hem kijken als die druk bezig is in zijn verblijf.

Meggie & Lucie

Onze witbuikegels hebben gelukkig  allebei een erg vriendelijk karakter.
Meggie is de typische netflix egel die lekker bij je op de bank gaat liggen en in slaap valt (het liefst in je nek). Een superlief karakter wat tot nu toe een grote rol speelt in haar nestjes. We merken dat haar karakter en een goede opvoeding voor hele lieve witbuikegels zorgt!

Lucie daarentegen is een echte avonturier! Lekker op pad en vooral heel veel klimmen! Mocht je die op de bank neerzetten wordt jezelf gebruikt als klimrek. Superleuk om naar te kijken en ook heel erg humor als ze een beetje gek doet. Als ze eenmaal uitgeput is kan ze ook heerlijk bij je gaan liggen. Het is wel een enorme grumpy wanneer je haar wakker maakt. Maar goed wie niet? 😉