hedgery Megcie

Hedgery Megcie

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een witbuikegeltje van onze Hedgery! Wij fokken hobbymatig en hebben maar 1 of 2 nestjes per jaar. Wij zien onze egeltjes echt als huisdier maar vinden het af en toe geweldig om kleintjes te hebben. De witbuikegeltjes groeien dus ook echt op in huiselijke sfeer en het verblijf staat gewoon in onze woonkamer. Lekker iedere avond knuffelen met alle witbuikegeltjes op de bank en genoeg ruimte en liefde wat ze natuurlijk verdienen!

Gezonde lijnen
Socialisatie 
Goede begeleiding
Witbuikegel kopen
De witbuikegeltjes in onze Hedgery

Benieuwd naar de karakters van onze witbuikegels? We stellen ze even aan jullie voor! 

Lucie de witbuikegel
Lucie

Een echte avonturier met een gebruiksaanwijzing. Mevrouw kan lekker chagrijnig zijn als je haar wakker maakt (logisch wie niet.) Maar kan daarnaast erg enthousiast zijn als ze dingen kan ontdekken. Lekker over de bank heen rennen nieuwe geurtjes en echt een eigen wil. Heerlijk om naar te kijken!

Meggie
Meggie 

Het liefste kroelegeltje wat je maar kunt bedenken, ze heeft een erg makkelijk en lief karakter. Ze is een geweldige moeder egel en geeft de juiste karaktereigenschappen door aan haar kleintjes. Daarnaast ligt ze graag lekker bij je te slapen en is ze vriendelijk naar iedereen! Stekels opzetten? Dat doen we bijna nooit 😉

Witbuikegel Trixie
Trixie

Trixie is bij ons in de Hedgery geboren uit de match Meggie & Felix. Ze kan echt een enorme kroelkont zijn net als haar moeder. Daarnaast heeft ze nog een beetje van het karakter van haar vader meegekregen die is lekker avontuurlijk maar kan ook heel goed knuffelen. Stekels opzetten gebeurt eigenlijk alleen als ze van je schrikt. Het beste van beiden!

Reserveren

Ben je er uit, wil jij graag een witbuikegel als huisdier?  Dan kun je je inschrijven voor de wachtlijst. 
Wij nemen contact met je op als wij een klein witbuikegeltje beschikbaar hebben.

Twee collega hedgery’s en ik hebben de handen ineen geslagen en werken vanaf heden met een gezamenlijke reserveringslijst. (let op het kan 1,5 jaar duren voordat wij een egeltje beschikbaar hebben)

Meld je hier aan voor de reserveringslijst

Mocht je tegen die tijd al een witbuikegel hebben of er toch vanaf zien is dit geen probleem, stuur ons even een mailtje en we halen je van de lijst! Het reserveringsformulier is vrijblijvend je zit dus nergens aan vast!

Het verhaal achter Hedgery Megcie

Hi ik ben Kehly en samen met mijn vriend Mark hebben wij twee egels. Ze heten Meggie en Lucie, vandaar de naam Megcie. Het begon allemaal toen wij ons eerste egeltje Meggie kregen. Aangezien zij zo’n lief karakter heeft ontwikkelt, twijfelde wij heel erg om een nestje te nemen. Na goed te hebben ingelezen en contact gehad te hebben met meerdere fokkers zijn wij overtuigd geraakt. Wij willen investeren in betere bloedlijnen, door middel van het fokken van witbuikegels op de juiste manier. En op deze manier natuurlijk gezondere witbuikegeltjes te krijgen. 

Omdat wij zelf twee vrouwtjes hebben die gedekt moeten worden voordat je een nestje krijgt, werken wij nauw samen met een andere witbuikegelfokker. Dit is de perfecte samenwerking waar erg gezonde lijnen uit voortkomen. 

Aangezien wij zo enthousiast zijn geworden na ons eerste nestje hebben wij er gelijk voor gekozen om nog een egeltje aan te schaffen. Na een tijdje zoeken ben ik bij een witbuikegelfokker in Duitsland uitgekomen. Ja, we moeten natuurlijk rekening houden met nieuwe bloedlijnen! Na goed contact hebben wij besloten om bij haar een egeltje te halen, volledig voorzien van stamboom natuurlijk. Dit egel-meisje heeft de naam Lucie gekregen. Gelukkig heeft Lucie ook echt een superlief karakter en nemen dus ook onze kleintjes dit gedrag over. Een witbuikegel heeft altijd zijn eigen karakter maar als de moeder lief is scheelt dit natuurlijk al een hoop! 

In 2020 hebben wij een baby witbuikegel van Meggie haar nestje gehouden, dit omdat Meggie ondertussen al 2,5 is en zij gewoon een superlief karakter heeft. We hebben dit egeltje Trixie genoemd we hebben nu dus zelf 3 witbuikegels in huis!

Kehly met een witbuikegel